Skip to main content

Política

Parlon viatja a A Coruña per la primera trobada d’Alcaldesses

  • Sara Simonet

Núria Parlon viatja avui a A Coruña per assistir a la primera Trobada d'Alcaldesses d'Espanya, en la que es reuniran una desena de representants de ciutats de més de 200.000 habitants d'arreu del territori espanyol.

Sota el lema "El poder de hacer las coses bien", la trobada que tindrà lloc al Palau d'Exposicions i Congressos Palexco de A Coruña, té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les dones en el poder municipal i sobre la seva presència en llocs de responsabilitat en l'àmbit local.

A l'acte, també hi assistirà la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; la vicepresidenta segona del Congrés del Diputats, Ana Pastor; i l'exministra i presidenta de la Comissió d'Igualtat dels Diputats, Carmen Calvo.

La jornada començarà amb una trobada de les alcaldesses a l'Ajuntament de A Coruña, on se signarà la Declaració de María Pita, i a partir de les 17 h, a Palexco, tindrà lloc el fòrum debat.

Núria Parlon ha destacat la importància de l'esdeveniment: "Per mi és un honor representar Santa Coloma en aquesta trobada i poder aportar la nostra experiència. Estic convençuda que les aliances, el lideratge i la innovació en clau igualitària són fonamentals en l'impuls de les polítiques municipals".

Avui dia, les dones no arriben a ocupar el 22% dels llocs de treball de presidència dels ajuntaments, davant d'això, l'alcaldessa de A Coruña, Inés Rey, considera una "obligació" visibilitzar el paper que exerceixen en la política municipal actual.