Skip to main content

Política

3r Congrés del Partit Comunista del Poble de Catalunya

  • Sara Simonet

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), amb seu a Santa Coloma, celebrarà els propers dies 2 i 3 d'abril el seu 3r Congrés al barri de Sant Martí de Barcelona. La militància de l'organització ha estat debatent en els darrers mesos les tesis congressuals amb l'objectiu d'analitzar l'actual situació de la lluita de classes a Catalunya i la seva intervenció com a partit marxista-leninista en els diversos fronts de lluita.

La tesi política dedica especial atenció a les diverses etapes del procés Sobiranista, al procés fraccional viscut en els darrers anys, a l'aposta del partit per una República Socialista de caràcter Confederal, a la necessitat de la Revolució Socialista i a l'aposta estratègica del Front Obrer i Popular pel Socialisme (FOPS).

La tesi organitzativa incideix en l'anàlisi del procés històric de la construcció del Partit de la Revolució, en el seu projecte històric a Catalunya agermanat amb el PCPE, la lluita de masses a Catalunya i la construcció de la Joventut Comunista.

Finalment, el PCPC farà una actualització dels seus Estatuts i l'elaboració de diverses resolucions (lluita antiimperialista contra la cimera de l'OTAN al juny a Madrid, sobre la defensa de la lluita dels pensionistes...).

El Congrés s'iniciarà amb la lectura de l'Informe de Rendició de comptes per part del secretari general, Enric Lloret, seguidament el debat de les esmenes a les tesis per actualitzar la línia política i estratègica del partit i finalitzarà amb l'elecció per part dels delegats i delegades del nou Comitè Central que elegirà al secretari general del PCPC.