Skip to main content

Política

ERC qüestiona el reglament d’ús dels drons policials

  • Albert Gracia

El 22 de desembre de 2020 el ple municipal de Santa Coloma va aprovar el reglament intern regulador de l’ús de RPAS (drons) de la Policia Local. Un reglament que no agrada ERC. El partit republicà assegura que els drons són una eina més en matèria de seguretat ciutadana, però aquest no ha de significar una “vulneració dels drets fonamentals com els de la llibertat personal en que s’inclou la inviolabilitat del domicili”.

ERC assegura que l’ús d’aquests dispositius servirà per a la “captació i gravació d’espais que pertanyen al domicili privat dels nostres veïns i veïnes com són terrasses, terrats i balcons”. El partit republicà només entén la necessitat d’utilitzar drons sempre que estigui relacionat amb la vigilància forestal, la prevenció d’incendis o el control d’emergències i no pas com a vols lliures.

És per aquest motiu que des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana es presentaran al·legacions per tal de protegir aquests drets i per millorar un reglament “de mínims i que no regula certes qüestions”.