Skip to main content

Esports

Primera prova per Industrias a la Final Four de Jaén

  • Toni Salvador

A la tercera va la vençuda. Aquest és el mantra que Industrias Santa Coloma porta setmanes repetint-se, i és ara quan tot cobra sentit. Els colomencs ja han viatjat a Jaén; de fet, ahir a la tarda van tenir el primer contacte amb l’Olivo Arena, i demà s’enfrontaran a l’UMA Antequera al primer partit de la Final Four de la Copa del Rei. Tota la competició serà retransmesa a través de Teledeporte, i també podrà seguir-se als canals oficials de la RFEF.

Per la cita, Javi Rodríguez podrà comptar amb tots els jugadors del primer equip. L'entrenador recupera Cardona i Mario una vegada superades les molèsties físiques que els van impedir entrar a la convocatòria davant de Movistar Inter a la Lliga. Les altres dues novetats són la incorporació dels jugadors del filial Eric Panés (pivot) i Lluis Sanguino (porter): l’avantguarda del filial, que recentment ha aconseguit un passi pel play-off d’ascens a Segona Divisió A.

“Som el club de tots els que participen amb més experiència en aquest format”, destacà Rodríguez al media day celebrat al Pavelló Nou el dimecres. “Vam ser a Màlaga 2020 i a Santa Coloma 2021, i esperem haver après d'aquestes dues semifinals per no cometre els mateixos errors i classificar-nos per la desitjada final”, recalcà, tot i que també va reconèixer el mèrit d’haver-se classificat per una Final Four a la qual “equips favorits per guanyar la Copa com Barça, Movistar Inter, ElPozo Múrcia o Palma Futsal s’han quedat pel camí”.

El president Vicenç García ha parat atenció al rival de la semifinal. “Que sigui un club de Segona Divisió no vol dir res. UMA Antequera ha eliminat tres equips de Primera Divisió per arribar a aquesta Final Four. La temporada passada jugava a Primera i enguany jugaran el play-off per pujar”, va declarar Garcia, tot concloent amb una ferma sentència: “Que ningú ho doni per fet”.

Una temporada d’ensomni de l’Antequera

L’equip malagueny està quallant una temporada per la història. Tot i descendir la temporada passada, aquesta ha dominat la lliga regular, aconseguint la classificació pels play-offs d’ascens amb força amplitud.

Pel que fa a la Copa del Rei, els universitaris, anomenats així per la seva vinculació a la Universitat de Màlaga, han recorregut un camí sòlid. Després de superar l’arrencada de la competició i apropar-se al seu tram final, l’Antequera ha aconseguit vèncer a tres equips de Primera Divisió, al ser de segona, amb l’avantatge de jugar a casa. Primer al Burela FS (2-1), cuer a la lliga. A octaus van superar al FE Zaragoza (5-3), però va ser a l’últim partit on posaren la guinda al pastís, atropellant al Ribera Navarra, en aquests moments classificat pel play-off de Primera, per una distància de 4 gols (9-5).

En declaracions al diari Málaga Hoy, l’entrenador universitari José Antonio Borrego, més conegut com “Tete”, un històric del futbol sala nacional, s’ha mostrat preocupat amb la primera eliminatòria. “M’imagino una semifinal amb un Industrias que està fent un futbol sala espectacular. Tenen un talent descomunal”, advertia Tete. Pel que fa al joc, el malagueny comentava estar preparant un partit “on més de 50% portaran la iniciativa ells. Serà un contrast perquè a Segona Divisió som nosaltres els que gairebé sempre la portem”.