Skip to main content

Esports

La decepció de la Grama a Vilassar pot ser alegria a Terrassa

• Josep M. Roca

A la FE Grama li falta gol i ambició atacant. L’equip amb Joan Esteva aconsegueix excel·lir en defensa i controlar el joc en mig del camp; però a l’hora de buscar la porteria contraria li surten les carències. Especialment, quan en l’equip no hi ha Roger Garcia, diumenge passat sancionat per acumulació de targetes.

A Vilassar, el partit va ser un monòton i continu joc de la Grama traient la pilota des del darrere, obrint als migcampistes i aquests retornant la pilota a la defensa. De quan en quan, pilota llarga a l’extrem que, controlant a cama canviada, té poques opcions d’èxit, especialment si no es decideixen a centrar la pilota dins l’àrea rival.

La Grama va acabar el partit amb dues oportunitats clares, una d’Erik a la primera part i una altra de Varona, l’única que va anar entre pals en tot l’encontre, i que va avortar el porter local amb la seva sortida a tapar el forat. Mínim bagatge per a l’equip colomenc que va tenir mes possessió i que es va tirar descaradament a l’atac en els darrers minuts, amb quatre homes en ataca i dins l’àrea. Ni així, els jugadors exterior van fer centrades als seus companys.

Per la Grama, la derrota suposa caure’s del tren del play off. Tot i que matemàticament és possible, els cinc punts que el separen del Prat, cinquè classificat és tot un món i fa difícil crure’s que l’equip pot sumar els nou punts possibles enles tres jornades que queden, dues d’elles aquesta mateixa setmana, a Terrassa contra el CP Sant Cristóbal (1 de maig, 18h) i a casa contra el CF Badalona, en el derbi veïnal (5 de maig a les 12:30, canvi d’horari unificat).

La derrota a Vilassar suposa també estar a cinc punts del descens virtual, però salvats del descens real que marca el Vilafranca amb nou punts menys, els que queden per jugar; però amb l’average perdut. Virtualment, el quart per la cau perdria la categoria donat els descensos de Manresa i Cerdanyola de Segona Federació. L’opció de que el segon classificat del grup català de Tercera anul·laria aquest descens no compensat.

Visita el dimecres festiu al Sant Cristóbal

Mentre això no passi, la Grama necessita sumar per no quedar en aquesta posició. Amb 40 punts, té darrere el Sant Cristóbal –el seu rival de dimecres- amb 39; el Girona B, amb 37 i que juga amb el Prat, i la Pobla Mafumet amb 35, que visita el Badalona. La Grama guanya l’average amb els tarragonins, la qual cosa indica que la Pobla ha de guanyar sis punts més que la Grama.

Els colomencs hauran de sumar punts en aquests tres partits que queden, l’últim a Castelldefels contra el cuer de la categoria i que estarà probablement enfonsat en la jornada que tanca la competició. Acabar tranquils depèn de la capacitat colomenca de puntuar.