Skip to main content

Esports

La Grama es salva a Ascó i enceta la post-temporada

  • Toni Salvador

La victòria de la Fundació Esportiva Grama ahir a casa del FC Ascó (2-4) certifica, in extremis, la permanència dels colomencs a l'última jornada de lliga. Els colomencs van ser capaços de remuntar dos gols en contra a camp contrari, reservant-se una novena posició que els allunya de les places de descens i de les possibles places que obrin els ascensos i descensos d’altres categories.

La tensió de la Grama a l’inici no va semblar l’adient per un partit el qual, alhora que podria salvar l’equip, també podia sumir-lo a la intranquil·litat de dependre de l’aritmètica classificatòria. L’Ascó, matemàticament descendit, va sortir molt més endollat, i va ser a la meitat de la primera part quan, poc després d’una pilota al travesser de Monterde, estrenaven el marcador.

Les ocasions generades pels colomencs a partir del primer gol no van ser suficients per travessar la meta rival i, tot i marxar al descans essent superiors en joc i ritme, una altra sortida fluixa de la Grama concedia el segon gol als tarragonins. Lluny d’enfonsar-se, els blaus van saber reaccionar, però no van aconseguir apropar-se al marcador.

L’equip va segui insistint i, al minut 65, Roger Garcia no desaprofitava la passada d’Àngel.  Deu minuts després va ser Adrien qui s’aprofità de l’aldarull a l’àrea generat a partir d’un còrner, tot empatant la contesa en el millor moment del colomencs.

El gran moment arribaria al minut 88, quan Monterde es redimia de l’ocasió fallada a la primera part remuntant el partit. I en el temps de descompte, Fran Hernández, que tornava a no sortir de titular, assistia a Montalbán que, d’esquena a porteria, aconseguia ajustar la pilota al pal en un gir magistral.

Una salvació que no satisfà a la Grama

Amb la victòria a la motxilla, la Fundació puja fins a la novena plaça, just a la riba dels equips que, a l’espera dels descensos de Segona RFEF i dels ascensos de Primera Catalana, resten com a susceptibles descendits segons l’aritmètica classificatòria.

Tot i que l’equip ha quedat lluny de les quatre últimes posicions, els equips de les quals baixen directes (Guineueta, Ascó, Figueres i Granollers), el club colomenc lamenta de, en aquest punt de la temporada, no haver complit objectius i no estar a la meitat alta de la classificació. Amb tot plegat, l'any vinent esperen canvis per tal de regirar la dinàmica negativa del primer equip, que espera optar a millors resultats la temporada vinent.

Pel que fa als primers classificats, el CE Manresa ha aconseguit l’ascens directe a Segona RFEF, i els quatre següents (Olot, San Cristòbal, Girona i UESA) s’enfrontaran en encreuaments en un camp neutral a partit únic sense penals, on el millor classificat tindrà l’oportunitat d’optar a l’ascens.