Skip to main content

Esports

El CBSC comença amb mal peu i el Draft Gramenet es salva

• Toni Salvador

El bàsquet colomenc ha viscut una jornada capicua pels seus dos equips a la màxima categoria autonòmica. El CB Santa Coloma va caure derrotat a casa contra la UE Claret (59-68) en el partit inaugural de la part final de la competició, mentre que la victòria de l’AB Premià contra el CEJ l’Hospitalet soterra a aquestes últimes, reservant matemàticament una plaça de salvació al Draft Gramenet en la seva jornada de descans.

L’equip vermell, que rebia a casa al rival a batre en aquestes fases de permanència, començà amb bon peu el partit. El bon encert dels colomencs els permetia dominar l’inici del primer quart, marcant territori amb una aparent superioritat que semblava assegurar que els d’Alberto Torres serien capaços de controlar l’enfrontament.

No més lluny de la realitat, la UE Claret començà a aplicar el seu pla defensiu per aturar la sagnia del pivot vermell Toi Gabriel. I, tot i els espais generats a la línea de tres a conseqüència del col·lapse de la zona, els tiradors tampoc aconseguiren aprofitar les seus avantatges, provocant una disminució de l’encert que ja no s’aproparia més a la del primer quart.

Al tercer període començaria l’estira i arronsa en el seu màxim esplendor, amb fins a sis alternances al marcador. I a la recta final, els punts colomencs s’assecaren definitivament, situació que acabà d’aprofitar el fitxatge d’última hora del conjunt blanc-i-blau Isra Fernàndez (18 punts), que amb 42 anys jugava el seu primer partit de la temporada. Amb tot plegat, el CB Santa Coloma s’estavella al primer partit d’una segona fase a la que partia com a cap de grup. Tot i això, a l’equip encara li resten 5 partits, als quals espera donar una millor imatge per assolir una primera o segona plaça que els asseguri la permanència a Copa Catalunya.

Pel que fa al Draft Gramenet, definitivament salvat a la categoria, disputarà el seu últim partit aquest dissabte contra el CEJ l’Hospitalet. D'aquesta forma, l'equip finalitza una temporada convulsa a la qual han passat dels millors als pitjors objectius, retornant un altre cop a la glòria per acabar sense forces sucients per mantenir-se amb opcions al tram final de fase regular.

Sigui com sigui, l’equip s’ha procurat un altre any a la màxima autonòmica a l’espera d’un esperançador canvi de cicle que augura força canvis, no només al primer equip, sinó al club groc-i-negre en general.