Skip to main content

Esports

Salt estratosfèric de Xesc Tresens a la pista Amoròs

  • Toni Salvador

L’atleta colomenc del FC Barcelona Xesc Tresens ha aconseguit el segon millor registre català de la història del salt d’alçada amb un vol de 2,26 m. Aquesta marca no la feia cap saltador espanyol d’ençà dos anys, quan ho va assolir Carlos Rojas. La fita l’ha portat a terme en la segona jornada de lliga del Campionat de Catalunya de Clubs que es va disputar a les pistes Antonio Amoròs de Santa Coloma aquest dilluns.

Tresens és enguany el sisè al rànquing mundial, i amb aquest salt es col·loca el sisè al rànquing espanyol de tots els temps. Amb el seu salt el colomenc ha aconseguit entrar a la llista de millors salts tot igualant a Roberto Cabrejas (1983), Simón Siverio (2012) i Carlos Rojas (2020), i per davant només té a Miguel Ángel Sancho (2.27), Javier Bermejo (2.28), Ignacio Pérez (2.30), Gustavo Adolfo Bécker (2.30) i Arturo Ortiz (2.34).

Aquesta marca li pot permetre encara participar en els campionats internacionals on, tot i que la marca mínima ha de ser de 2.30,  en el cas de no omplir la quota de 26 participants aquesta hauria de completar-se amb atletes amb marques inferiors. Tot i això, Tresens tindrà l’oportunitat d’intentar-ho de nou en proves futures.

Descens de la UCA

D’altra banda, la Unió Colomenca d’Atletisme, l’equip local, no va poder evitar el descens de categoria. Fins al moment, la UCA es mantenia al grup A dels Campionat de Catalunya de Clubs, una gran fita tenint en compte les dimensions d’una entitat humil. D’aquesta forma, els colomencs competiran al grup B la propera temporada.