Skip to main content

Esports

Dani Sánchez de nou campió d'Europa de billar a tres bandes

  • Josep M. Roca

El colomenc Dani Sánchez ha sumat un nou títol important al seu extens palmarès. Aquest dissabte, s’ha proclamat campió d’Europa a  Berlicum, als Països Baixos.

En la final ha destronat al posseïdor del títol, l’holandès Dick Jaspers, que jugava a casa. Amb claredat, per 35-50 i amb 19 entrades.

Dani va començar amb brillantor una partida de ratxes que sempre va liderar. Dues series de 4 i 9 caramboles el van portar al 2:13 amb les dues primeres entrades. Va arribar al descans amb un 16:26 mantenint la distància.

A la novena entrada, el campió va fer un darrer esforç i amb una tacada d’11 caramboles va col·locar el 28:28; però la resposta del colomenc va ser fulminant amb dues tacades de 8 i 6 punts consecutives. Desprès de 14 entrades, el marcador era 28:42. Jaspers encara va provar d’apropar-se col·locant el marcador 33:43, però una nova tacada de cinc del colomenc va deixar el partit franc pel Dani.

Era qüestió de temps i en l’entrada 19 va fer el punt 50 i se’n va endur la victòria. Títol per Dani Sànchez que veurà com se situa segon en el rànking mundial i s’apropa al número 1, que es el mateix Dick Jaspers, que a Berlicum va cedir davant el campió de Santa Coloma de Gramenet.

En la semifinals, Dani Sánchez es va imposar a l’alemany Martin Horn  en un partit molt igualat en el qual Horn va concedir una carambola a Dani quan l’arbitre i el mateix colomenc en tenien dubtes. Aplaudiment del públic i agraïment l final del partit del colomenc reconeixent el fair play del seu oponent.