Skip to main content

Esports

Oriol Roca, segon català en els rànquings ATP

  • Xavier López

Oriol Roca és el segon tennista català dels dos rànquings mundials que publica l’ATP (Associació de Tennistes Professionals).

En individuals, ocupa el 276è lloc i el mataroní Albert Ramos (34 anys) es l’únic que el supera en aquesta especialitat, ocupant el número 40. Roca, que té 29 anys, és el dissetè espanyol en la llista.

En dobles, el seu rànquing és el 294è, i l’únic català que té per davant és Marcel Granollers (36 anys). El barceloní és del món i fa poc més de 10 dies que va arribar a semifinals de Roland Garros. El colomenc també és el segon català en aquesta especialitat i és el dotzè jugador espanyol en el rànquing oficial de l’ATP.

La victòria en la prova de dobles la setmana passada en l’ITFM25 celebrat a la localitat alacantina de La Nucia l'ha permès a Roca escalar posicions en el rànquing. Fent parella amb el basc Íñigo Cervantes, van sumar el segon títol de l’any, aquest cop superant la parella espanyola formada per Álvaro Lopez i Àlex Martí per 6/2, 2/6 i 13/11 en un disputadíssim supertiebreak.

Amb el triomf a La Nucia, Oriol Roca aconsegueix el seu 42 títol de dobles, al que cal sumar altres 25 en individuals. En total 67 títols en el palmarès internacional.    

A més, el colomenc ha disputat recentment l'Emilia-Romagna Tennis Cup, a Parma (Itàlia). Roca va aconseguir passar les dues fases prèvies però va caure a la primera ronda davant Tseng Chun-hsin, qui és el 97è al rànquing. El taiwanès va vèncer 7-5 7-6(3) en un partit que va durar poc més de dues hores.