Skip to main content

Economia

Entren en vigor els límits al lloguer en Santa Coloma

  • Marina Tovar

El topall dels preus del lloguer a Santa Coloma, i a les zones tensades de tot l’estat, ja ha entrat en vigor. A causa de la nova normativa de regulació dels lloguers, els propietaris no podran apujar el preu dels seus habitatges de forma arbitrària.  A partir d’ara, el preu del lloguer no podrà superar el del contracte anterior.

A més, si el pis és propietat d’un gran tenidor - si té cinc o més immobles -, aquest haurà de determinar el preu segons l’índex de regulació de preus estatal. Aquest índex, publicat el 16 de març, estableix el mínim i el màxim que es pot cobrar pel lloguer d’un pis, a partir de les seves característiques.  La nova regulació de preus només afectarà els contractes signats després de la seva entrada en vigor (el 16 de març de 2024), i a les renovacions de contractes posteriors. 

Des de les finques de pisos de Santa Coloma valoren negativament aquesta mesura, destaquen que ells mateixos no tenen cap pis de lloguer, i que aquí són un bé escàs. “Abans que s’anunciés l’índex, teníem més pisos de lloguer, ara mateix no en tenim cap”, expliquen a Finques Rubio. “En un temps ja no hi haurà pisos de lloguer, ja hi havia molt pocs i ara als inversors, se’ls posa traves”, expressen a les Finques Mirafer.