Skip to main content

Economia

L'Ajuntament tindrà problemes per quadrar el Pressupost 2024

  • Josep M. Roca

La situació política espanyola i catalana han provocat una inesperada situació d'incertesa als Ajuntaments i especialment al de Santa Coloma. Els pressupostos de l'Estat no s'han aprovat i la negativa a aprovar els de la Generalitat ha provocat les eleccions autonòmiques del 12 de maig.

A tot això s'hi ha unit, les regles fiscals de dèficit aprovades per Europa -ja sense els beneficis fiscals de pandèmia- suposaran, en no permetre el PP canvis en la mateixa que beneficiaven els consistoris, que cada municipi hagi de tenir obligatòriament superàvit aquest any per cobrir els números negatius de l'Estat. Una aportació virtual que en el cas de Santa Coloma alguns calculen a 7 milions.

No n'hi ha prou que la Caixa del consistori tingui 56 milions consignats, ja que la majoria corresponen a despeses ja compromeses, algunes per a d'aquí a uns anys.

Per això, el pressupost municipal s'ha fet a la baixa. Els 128 milions aprovats és el mínim; però no se sap si arribaran de Madrid o Barcelona algunes quantitats que ja estaven pactades i que es podrien perdre si s'excedeixen els temps. Així, s'està fent una retallada general de despeses per poder complir les diferents normatives.