Skip to main content

Economia

La llei d'habitatge traurà 1.242 vivendes del mercat de lloguer

  • Carlos Alcivar

El mercat del lloguer de Santa Coloma patirà una reducció dels habitatges llogats. Segons un estudi del Grup Tecnocasa i la UPF, a Santa Coloma, desapareixeran 1.242 habitatges del mercat del lloguer. Les raons principals de per què hi haurà menys oferta és la inseguretat jurídica respecte a la nova llei d'habitatge i el límit a les rendes en zones tenses.

L'informe de Tecnocasa preveu una pèrdua de 30.000 habitatges a Catalunya, sent Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma els territoris amb una major oferta del lloguer. Santa Coloma és un dels barris on la reducció d'habitatges és més accentuada, amb una davallada del 16%.

Un 7,7% dels propietaris es plantegen posar els seus habitatges en el mercat de compravenda, mentre que un 4,4% canviarà l'ús de l'habitatge per una altra tipologia, com el lloguer de temporada o el mercat turístic. En l'informe, es conclou que més de 108.552 pisos llogats en tot l'Estat deixaran el règim de lloguer una vegada el contracte hagi vençut.