Skip to main content

Economia

Santa Coloma tindrà sis nous habitatges per a lloguer social

  • Dani Mormuz

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de tres projectes de reforma interior per a canvi d’ús de locals a habitatge. Els locals estan situats als carrers Còrdova i Juli Garreta, i amb aquesta reconversió es guanyaran sis habitatges més destinats a famílies en situació de vulnerabilitat. L’actuació s’emmarca dins de les estratègies i propostes del Pla Local d’Habitatge, aprovat pel Ple del 26 de juliol de 2021.

El Servei Tècnic de Rehabilitació i Regeneració Urbana de l’Ajuntament va posar en marxa l’any 2019 el projecte de reconversió dels locals de propietat municipal en habitatge. L’objectiu és millorar la resposta a les situacions de risc d’exclusió residencial, ja que aquests habitatges estan destinats a l’arrendament per a persones i/o famílies en situació d’emergència social.

El preu del lloguer i el mercat de l’habitatge està subjecte a moltes variables de l’economia, com els tipus d’interès, l’evolució de l’ocupació i els salaris o la capacitat d’estalvi de les famílies. Per això, la nova llei d’habitatge té l’objectiu de facilitar l’accés a un habitatge digne als col·lectius amb més dificultats, establint mesures com el límit del preu del lloguer o l’impuls d’habitatges públics.