Skip to main content

Economia

S’inaugura el nou Centre de Formació Marie Curie

  • Josep M. Roca

Aquest dimecres s’inaugura el Centre de Formació Marie Curie, que s’ha erigit en el lloc que ocupava el Pavelló B de l’hospital de l’Esperit Sant.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; i el Director General del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Tores, a dos quarts d’11 del matí, el Centre de Formació Marie Curie, ubicat a l’històric pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant. El nou equipament disposarà l’oferta formativa que l’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, posarà a l’abast de persones en situació d’atur de la ciutat. Es calcula que sern un miler d’alumnes els que poden passaran per l’equipament cada any.

L’antic Pavelló B de l’Hospital de l’Esperit Sant. L’edifici, que estava catalogat, s’ha refet completament a l’interior. El centre, que du el nom de la doble guanyadora del Nobel en física i química, Marie Curie –de nacionalitat francesa, però nascuda a Polònia- reunirà l’oferta formativa que el consistori ofereix ls seus alumnes certificat professional en les àrees d’administració i gestió, agrària, electrònica, informàtica, instal·lacions i manteniment, medi ambient, gestió de dades i altres.  A més, s’oferiran certificats en modalitat virtual a través de la plataforma de l’empresa.

El Centre està dividit en dos edificis -una d’ells és nou- que disposen de 20 aules i 4 tallers formatius, a més de despatxos i sales de reunions que ocupen tres plantes i 4.750 metres utilitzables. 

Els edificis s’han construït amb criteris sostenibles i cobertes vegetals. El cost ha estat de 7,3 milions d’euros que s’han finançat amb 2,5 d’aportació municipal; 2 d’aportació dels fons europeus Feder /Edusi; 1,7 milions aportats per l’AMB; 0,85 per la Diputació; i 0,2 pel Ministeri.

Diumenge 19, portes obertes

L’obra, a més, permetrà obrir l’avinguda del Sanatori.       

El diumenge 19 de juny -d’11 a a 12:30h- s’hi farà una jornada de portes obertes adreçada als ciutadans que vulguin conèixer el Centre Marie Curie.

El centre té vocació comarcal, donada la seva ubicació privilegiada entre els municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona

El nou equipament respon a una de les prioritats del govern municipal, com és la lluita contra l’atur i el foment de l’ocupació, especialment entre els col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat laboral: dones en situació de vulnerabilitat, majors de 45 anys, aturats/ades de llarga durada i joves.