Skip to main content

Economia

120 aturats troben feina gràcies al Programa 30 plus

  • Sara Simonet

En la nova edició del Programa 30 Plus, el 76% de les persones que han trobat feina tenen més de 45 anys. La fase de contractació, que va finalitzar l’1 d’abril, ha permès que 120 persones de la ciutat, majors de 30 anys i en situació de desocupació, hagin aconseguit un contracte laboral.

El programa, que gestiona l’Ajuntament a través de Grameimpuls i que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), està destinat a donar suport a les empreses en la contractació de persones a l’atur, subvencionant-ne part del contracte per afavorir la inserció laboral de colomencs i colomenques de 30 anys o més. A més, en aquesta edició, s’han beneficiat 81 empreses del territori.

Grameimpuls ha cobert enguany totes les places de la convocatòria. D’aquestes 120 vacants, 91 han estat cobertes per persones que tenen més de 45 anys (75’8 %) i, d’aquestes, una de cada tres (el 34%) ha assolit un contracte indefinit. Del total de contractacions, 69 són de dones i 51 d’homes.

Pel que fa a la tipologia dels contractes, 40 són indefinits, mentre que els altres 80 són de caràcter temporal. Pel que fa a les 81 empreses col·laboradores, el 42% són de Santa Coloma, el 26% de Barcelona i el 15% de Badalona.

Durant els 6 mesos que resten de programa 30 Plus, totes les persones contractades seran tutoritzades per Grameimpuls amb la intenció de fer un acompanyament que afavoreixi la consolidació en el seu lloc de treball.