Skip to main content

Economia

L'ERESC lluita contra el malbaratament d'aliments a la ciutat

  • Xavi Chica

Un grup d’alumnes de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) està elaborant un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris per ajudar-les a cuinar menús més saludables i evitar el malbaratament alimentari. El projecte inclou l’edició d’una vintena de fitxes tècniques, la majoria amb informació sobre els productes de temporada que des de l’hivernacle, vinculat a l’ERESC, es donen cada quinze dies al menjador social i el Banc d’aliments municipal.

El receptari també inclou fitxes sobre altres tipus d’aliments, com ara les conserves i sobre la utilització del maquinari bàsic de cuina, el microones entre d’altres.

Les fitxes, editades en català i en castellà, contenen informació completa sobre el valor nutricional del producte, la seva versatilitat a l’hora de cuinar-lo, consells de conservació i consum, així com tres receptes de cuina. De moment, s’han lliurat 3 fitxes i 3 més s’estan elaborant. Al final del procés, se n’hauran lliurat 20, que es penjaran al taulell d’informació que hi ha al magatzem de recollida de la cistella solidària per tal que les persones usuàries del Programa municipal d’aliments solidaris les puguin consultar.

Les persones encarregades d’elaborar les fitxes són deu alumnes d’entre 16 i 29 anys (5 nois i 5 noies) del curs d’auxiliar de cuina de la Casa d’Oficis. Es tracta d’un programa vinculat al projecte Treball als barris finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Economia Social. La Casa d’Oficis els permet treballar mentre es formen, a través d’una beca de formació de 4 mesos i un contracte laboral de 6 mesos més.