Skip to main content

Economia

Nova plataforma per impulsar les compres online a la ciutat

  • Xavi Chica

L’Ajuntament ha posat en marxa la pla­taforma de compra online comprasanta­coloma.cat, que permet a la ciutadania fer comandes per internet a les parades dels mercats municipals i establiments d’alimentació de la ciutat i rebre-les al domicili de forma gratuïta. És un pro­jecte que s’ha dut a terme de la mà de l’Agrupació del Comerç i la Indústria i dels mercats municipals, i que té com a objectiu impulsar i modernitzar el teixit comercial local, en el marc de les mesures econòmiques per a pal·liar els efectes de la Covid-19. D’altra banda, aquesta iniciativa fomenta la disminució dels desplaçaments de la població, i contribueix a reduir el risc de contagis.

La plataforma ha arrancat amb la participació de 38 parades dels mercats municipals i establiments d’alimentació, i a finals de 2020 es preveu haver incrementat l’oferta fins a 70 punts de venda, i durant el 2021 es superarà el centenar, afegint altres sectors del comerç local. Es vol posar en el centre als mercats municipals, amb una completa oferta d’alimentació fresca i de qualitat, procurant alhora integrar una bona representació del conjunt de carrers i sectors del teixit comercial de proximitat.

La ciutadania només ha d’entrar a la plata­forma, escollir els productes de la cistella de la compra entre els diferents punts de venda, i indicar l’horari d’entrega, que sempre es realitzarà l’endemà i que abastarà els termes municipals de Santa Coloma i Badalona. Per la seva banda, els comerços que estiguin interessats a formar part del projecte, s’han de posar en contacte amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria al mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

L’Ajuntament cofinança aquest nou servei, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i hi invertirà 42.785 euros el 2020, un 70 % representen els costos inicials d’impuls del projecte, i el 30% correspo­nen als costos de funcionament del darrer trimestre de l’any.

El portal comprasanta­coloma.cat és el primer marketplace que neix impulsat íntegrament per un ajuntament català amb la visió d’incloure el conjunt de les parades i comerços d’un municipi. Però aquest no és l’únic tret distintiu del servei, ja que durant aquesta primera fase es preveu la incorporació de la moneda local, la Grama, com a mitjà complementari de pagament, i també la integració del sistema de fidelització impulsat per l’Agrupació del Comerç i la Indústria, la Targeta Ciutat.

Fotografia: L'Agrupació.