Skip to main content

Cultura

El Rock Fest torna a Can Zam per quatre edicions més

  • Marina Tovar

El festival Rock Fest tornarà a Santa Coloma per la seva vuitena edició, i ho fa per quedar-se. Amb la finalització de les obres de Can Zam, un dels festivals de rock més grans d'Europa ja pot recuperar el seu recinte habitual. El Parc de Can Zam serà la seu del festival durant quatre edicions, fins al 2027, gràcies a un compromís de continuïtat amb l'Ajuntament de Santa Coloma. 

Al voltant del cap de setmana del 5 al 7 de juliol, arribarà a la ciutat l'esperat festival estiuenc amb un cartell liderat per Deep Purple i Europe. L'anunci oficial del programa encara no s'ha publicat.  L'última edició celebrada a Santa Coloma va acollir més de 40 bandes d'arreu del món, amb l'aclamada presència de Kiss. Entre 50.000 i 60.000 persones van assistir al festival durant els tres dies de concert. 

L'any que ve, el Rock Fest complirà la seva primera dècada de vida. El festival va néixer en el 2014 en el mateix recinte del Parc de Can Zam, el 2020 i el 2021 va ser cancel·lat per la pandèmia i el 2022 es va poder començar a recuperar. L'any següent, però, va haver de buscar un nou lloc a causa de les obres del parc. La vuitena edició del Rock Fest suposarà una tornada a la normalitat, i s'espera que sigui sense estar-se de res. 

Dues grans bandes liderant cartell

Les dues bandes que, de moment, s'han anunciat pel Rock Fest 2024 son els britànics Deep Purple i els suecs Europe. El grup autor d'himnes com Highway star i Smoke on the water tornarà al festival després de set anys des de la seva última edició. Ho farà amb tres integrants històrics (el cantant Ian Gillan, el baixista Roger Glover i el bateria Ian Piece), el teclista Don Airey i el guitarrista orirlandés Simon McBride. 

Europe, que ja ha tocat en tres edicions del Rock Fest, portarà material nou, amb cançons recents com Hold your head up. La banda sueca conserva la formació integra del 1986: Joey Tempest (veu), John Norum (guitarra), John Levén (baix), Mic Michaeli (teclat) i Ian Haugland (bateria).