Skip to main content

Cultura

Nova exposició a Can Sisteré amb art d'estètica japonesa

  • Marina Tovar

El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré acull una nova exposició, “Papers al vent”, de l’artista Sergi Marcos. Ja oberta al públic, es podrà visitar fins al 17 de febrer. L’artista ha creat 96 collages i obres de tècnica mixta sobre paper inspirades en l’antologia de haikus catalans Llum a les golfes, de D. Sam Abrams. El recull va des de 1906 a 2018, aglomera 96 autors i 1.596 poemes de tres versos, un estil de poesia tradicional del Japó.

A partir d’una tria personal de haikus, l’autor ha creat els collages que ofereixen una visió plàstica dels poemes. Les obres també segueixen una estètica japonesa, anomenada del “Wabi-sabi”, fonamentada en els conceptes Zen de la simplicitat i la naturalitat. L'autor relaciona les tècniques del haiku i els collages, ambdues permeten "aprofundir en l'impacte del poema d'una manera fresca i intuïtiva"

Després de passar per l’Espai Betúlia de Badalona, arriba a la nostra ciutat. Es podrà visitar a la sala 1 i 2 de la galeria. De dimarts a divendres, de 17 a 21 hores; dissabtes d’11 a 13:30 i de 17 a 21 hores i diumenges d’11 a 13:30 hores.

Fotografies: Espai Betúlia de Barcelona