Skip to main content

Cultura

El Ravaleando 2021+1 posa en valor les qualitats d'un barri viu

  • Xavi Chica

Una fira d'entitats i serveis de tota mena al cor del Raval, al Parc dels Pins, el popularment conegut com a parc del Motocross, va servir per posar en valor les qualitats d'un barri que té un ric teixit social en el Ravaleando 2021+1. L'espai es va convertir en un aparador a l'aire lliure de totes les activitats i agents comunitaris que treballen dia a dia perquè el Raval millori, oferint activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques a tothom que es va passar dissabte per aquest punt de la ciutat. 

Després que el passat mes de desembre les entitats participants i organitzadores del Ravaleando 2021 es veiessin forçades a anul·lar algunes activitats previstes per l’esdeveniment es va creure convenient ajornar l'acció comunitària prevista en el seu conjunt, tot esperant poder celebrar la jornada quan la situació sanitària millorés. I ha estat aquest passat dissabte 26 de març de 2022 la data triada per celebrar el Ravaleando més gran dels celebrats fins ara. 

El Ravaleando 2021+1 va esquivar la pluja durant gran part del matí però va haver-hi alguns moments en què van caure quatre gotes i la gent va haver d'aixoplugar-se una estona. Els organitzadors van lamentar no aparèixer a l'Ajuntament Informa del dia abans, malgrat que els serveis municipals eren lògicament coneixedors d'aquesta activitat. De fet, l'Ajuntament va imprimir els cartells promocionals. 

L'esdeveniment va coincidir a més amb el 60è aniversari d'una de les persones més implicades del barri del Raval, el seu president de l'associació de veïns i veïnes, Salvador Jaraba, qui va poder bufar les espelmes allà mateix. 

L'objectiu d’aquesta activitat col·laborativa és visibilitzar el potencial del teixit associatiu oferint a la ciutadania un espai per compartir diferents activitats familiars. 

Fotografies: Andreu Fernàndez.