Skip to main content

Cultura

La millor Diada de Sant Jordi torna a la Plaça de la Vila

  • Toni Salvador

La Diada de Sant Jordi torna en el seu màxim esplendor a la seva jornada gran a la plaça de la Vila. Demà dissabte 23, el centre neuràlgic de Santa Coloma tornarà a acollir la festivitat després de dos anys sense normalitat, un amb la paràlisi total pel confinament i un, el de l'any passat, condicionat per les mesures contra la Covid-19.

Amb voluntat de portar a terme una diada a l’altura, tot i les previsions de pluja tot el matí, l’Ajuntament ha organitzat un programa que mantindrà la plaça activa durant tota la jornada de dissabte. En primer lloc, la ciutadania podrà gaudir de la tradicional Fira del Llibre, on 46 entitats afiliades i les 3 llibreries de la ciutat –Carrer Major, Comic Box i Abacus- es desplegaran per oferir als potencials lectors el seu obsequi de Sant Jordi. A la fira s’hi afegirà una carpa on els escriptors i escriptores més destacats de la ciutat signaran els seus llibres. Demà al matí podràs consultar els horaris a la pàgina d’el Mirall.net.

Pel que fa a l’altre obsequi característic de la Diada, també es desplegaran 24 parades de venda de roses distribuïts al llarg i ample de la ciutat. A més, tot coincidint amb la celebració dels 100 anys del Cançoner popular de Catalunya, el CNL l’Heura tindrà una parada dedicada a la seva commemoració a la plaça de la Vila.

22-04-2022-sant-jordi-sardanes.jpg

Seguint amb la festivitat, les tradicions culturals no s’aturaran només a les parades. A les 18:00h hi haurà la popular cercavila de la comparsa nova de gegants i capgrossos, amb un recorregut que partirà de la plaça Manent i continuarà pels carrers Mas Fonollar, Santa Coloma, Major, Rafael Casanovas, Sagarra, pl. del Mercat, Sant Josep, av. de la Generalitat, pl. de la Vila i Anselm Clavé, per tal de tornar a la plaça Manent pel carrer Sant Carles.

A les 19:00h tindrà lloc, també a la plaça de la Vila, la tradicional audició de sardanes amb la Cobla Premià, organitzada pels Amics de la Sardana. I, per donar per acabada la Diada, l’alcaldessa Núria Parlon dirigirà la recepció dels autors i autores de Santa Coloma a l’Ajuntament a les 20:30h.

Fotos: Andreu Fernández.