Skip to main content

Actualitat

Reallotjats els veïns de Pirineus, a l'espera de més notícies

  • Marina Tovar

Un mes després del desallotjament de l'edifici 9-11 del carrer Pirineus, les famílies segueixen a l'espera de saber què passarà amb les seves cases. Durant les pròximes setmanes, tindrà lloc una reunió entre la comunitat de propietaris i el Consorci Metropolità de l’Habitatge, per a parlar sobre la rehabilitació de l'edifici.  Mentrestant, tots els veïns dels 29 pisos  han estat reubicats en habitatges estables.  

De les 21 famílies que no tenien alternativa pròpia ja no queda cap família en el CUESCB (Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona). 12 famílies estan en habitatges municipals, i les 9 restants es troben en apartaments turístics, subvencionats per l'Ajuntament. El consistori continua treballant per a reduir aquest últim número.  Dels quatre pisos cedits per la Agència Catalana d’Habitatge, un es lliurarà en els pròxims dies. En els altres tres estan fent obres. 

Els veïns hauran de pagar el cost d'apuntalament dels habitatges, que rondaria els 60.000 euros en total. Davant la situació de risc i dificultat de la propietat, l'Ajuntament assumirà el cost de manera subsidiària. Per part seva, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha destinat una línia de finançament de 400.000 per a cobrir despeses urgents dels afectats, com a trasllats i ajudes alimentàries.