Skip to main content

Actualitat

Prova pilot de classes de mobilitat ciclista en instituts colomencs

  • Marina Tovar

Tres instituts de Santa Coloma impartiran durant formació en mobilitat ciclista als seus alumnes de 2n d'ESO. Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'Oficina de la Bicicleta de l'AMB, que vol modificar els continguts dels currículums de primària, secundària i batxillerat per incloure l'aprendre a anar en bicicleta i altres continguts de seguretat i de circulació.

Els centres escollits per dur a terme aquesta formació han sigut l'IE Luís Millet, l'Institut La Bastida i l'Institut 9 SCG. La prova pilot es durà a terme durant tres cursos consecutius, amb dues sessions anuals.  La primera prova pilot ja ha sigut impartida en la tardor de 2023, on més de 130 alumnes han participat en la formació, sortint amb molt bones experiències i una valoració de  8 sobre 10. 

En la primera sessió, els alumnes han treballat aspectes de seguretat i de regulació de la bicicleta de la ciutat, a més de practicar habilitats en un espai sense tràfic. En la segona, van realitzar pràctiques en un circuit amb condicions reals. Tots els menors van sortir de l'experiència havent avançat en el seu coneixement, ja sigui tenint la possibilitat d'aprendre a anar en bici com millorant la circulació amb tràfic. 

Fotografia: AMB