Skip to main content

Actualitat

Nivell 3 Pla Alfa: tancats els accessos a la Serralada de Marina

  • Josep M. Roca

Des de la mitjanit passada (00.00 hores del dia 15 de juliol), el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 3 –el més greu- del Pla Alfa en 197 municipis de Catalunya davant el risc d’incendi.

Aquesta activació pel que respecta a la nostra ciutat suposa des de la nit passada queda:

- Tancat qualsevol accés a la Serralada de Marina des de Santa Coloma.

- Tancat l'accés al camí del Poblat Ibèric des de Can Franquesa.

- Tancat l'accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

- Tancat l'accés de vehicles i vianants al camí de la Font de l’Alzina. Sí que es permetrà l'accés en vehicle als treballadors del restaurant Font de l’Alzina. Els clients que hi  vagin hi hauran d'accedir caminant.

- Tancat l'accés a vianants al parc fluvial del Besòs en els trams: de Can Zam fins a Montcada i Reixach (marge esquerre) i des del Pont Vell fins a Montcada i Reixach (marge dret).

Això vol dir que les persones que habitualment corren o fan ciclisme pels parc fluvial només podran fer-ho des de la prolongació del nou tram d’Anselm de Riu fins al mar, ja que cap amunt estarà prohibit. La Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil han desplegat un dispositiu especial de vigilància. La previsió és que aquest dispositiu es mantingui durant tot el cap de setmana. A la comarca del Barcelonès també estan en nivell 3 del Pla Alfa les localitats de Badalona i Barcelona. Al Valllès Occidental hi està Montcada i Reixach.