Skip to main content

Actualitat

El Seimar Dojo organitza un curs d'autoprotecció

  • Xavier López

El passat 8 de juliol es va celebrar a Seimar Dojo un curs d'autoprotecció, que va tractar els aspectes preventius i executius de l'autodefensa, amb aplicacions a mans buides i amb l'ús utensilis quotidians. El curs va estar a càrrec del Shihan Pedro Hidalgo, auxiliat pels Sempais Pere Hidalgo i Puri Morals.

Shihan significa "gran mestre", mentre que Sempai anomena al membre de més experiència d'una organització que ofereix la seva assistència i consell al membre de recent ingrés.

A l'inci del curs, es va fer breu introducció al mètode,  en la que es van mostrar els conceptes fonamentals de la defensa personal: esquives, angles i desequilibris. També van treballar diferents tècniques, com la Kigu-Goshin-Jutsu, que consisteix en defensa personal fent servir utensilis quotidians. A més, es van mostrar diverses tècniques que es troben al llibre Kyokushin Ôyô Bunkai, de Pedro Hidalgo. A l'acabar l'esdeveniment, es van lliurar els diplomes d'assistència corresponents, així com un certificat de primer nivell d'autoprotecció personal, anomenat GoshinJutsu.

A partir d'octubre, Seimar Dojo tornarà a oferir mensualment els cursos d'autoprotecció.