Skip to main content

Actualitat

La PAH assalta l’Ajuntament i l'ocupa durant una hora

  • Josep M. Roca

La porta principal de l’Ajuntament a la plaça de la Vila ha quedat tancada durant poc més d’una hora i s’hi impedia al pas a les persones no autoritzades, poc després de migdia d’aquest dimecres 11 de maig. La raó ha estat l’ocupació de la primera planta del consistori, exactament del passadís que condueix a la sala de Plens, per membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Els ocupants, que s’havien reunit al matí per evitar el desnonament de Zineb i el seu fill, havien vist com aquest cop l’actuació judicial s’havia fet com estava previst i la comitiva judicial havia completat la seva feina, deixant sense habitatge a la inquilina del pis del carrer Beethoven, 14, on vivia la persona desnonada.

Els membres de la PAH han decidit llavors anar a la casa consistorial a la plaça de la Vila i ocupar l’edifici municipal tot demanant una solució per a la dona afectada i la seva família. Els manifestants demanaven que s’oferís a Zineb un reallotjament i que fos a la ciutat. No se sap si hi ha hagut converses serioses sobre la qüestió

L’entitat anti sistema –i altres persones i entitats que li feien costat- no ha fet públic cap comunicat de la seva actuació; tampoc l’Ajuntament, a l’hora de tancar aquesta crònica.

El govern municipal havia decidit mobilitzar la Policia Local, a la qual s’han unit posteriorment els Mossos d’Esquadra de la ciutat. La presència dels caps de la policia autonòmica a la ciutat ha accelerat les converses amb els manifestants per solucionar el conflicte. Poc després han decidit anar-se’n per pròpia voluntat, després d’una conversa dels caps dels mossos amb representants dels manifestants.

Passada la una del migdia, la normalitat a tornat a la Casa Gran de Santa Coloma i s’han reprès les activitats quotidianes..