Skip to main content

Actualitat

Ban de l'alcaldessa davant el perill d'incendis a la ciutat

  • Josep M. Roca

 L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha publicat un ban com a mesura contra el risc d’incendi a la ciutat. Amb el recent foc produït a Les Oliveres i la onada de calor que afecta a Catalunya, que incrementa exponencialment el risc, el govern local ha volgut posar el focus a la ciutadania en la prevenció. Altre motiu pot ser la imminent festivitat del 23 i 24 de juny, revetlla i Sant Joan, respectivament, on el foc n’és un tret fonamental, ja sigui en forma de petards o de foguera.

Al ban, l’alcaldessa insta als colomencs i colomenques a “no encendre cap foc” als terrenys forestals del terme municipal ni als 500 metres que els envolten “entre el 15 de juny i el 15 d’octubre”. Entre les mesures, no podrà encendre’s foc de cap tipus, abocar escombraries susceptibles de provocar un incendi o “llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes”.

El ban (bando en castellà) és una acció administrativa emmarcada en les competències de les alcaldies amb el qual l’alcaldessa es dirigeix als ciutadans per anunciar o recordar el compliment obligat de les normes en vigor o, en cas d'emergència, inclús realitzar prohibicions o promulgar normes de caràcter general.

Seguidament pots llegir el document complet:

23-06-2022-ban-de-l'alcaldessasencer.jpg