Skip to main content

Política

Els comuns accentuen Santa Coloma i presenten llista

  • Toni Salvador

"Som la ciutat més orgullosa de si mateixa que conec. Ningú és més de la seva ciutat que nosaltres, ja que reconeixem tots els esforços que ha fet la nostra gent per treure Santa Coloma del fang", va sentenciar al final del seu discurs Antonio Molina, candidat d'En Comú Podem a l'alcaldia. Els comuns van presentar el passat divendres els 27 integrants de la llista electoral en un acte multitudinari als Jardins del Museu Torre Balldovina, on van rebre el suport del diputat al Congrés i president del grup d'Unidas Podemos, Jaume Asens.

El grup local també va aprofitar per mostrar les principals propostes del seu programa electoral, que van recollir en tres punts fonamentals. En primer lloc, Molina va posar de manifest els objectius del partit de transformar l'espai que integra i envolta les escoles de la ciutat a través d'espais verds i patis coeducadors: "crearem patis amables on la nostra infància pugui relacionar-se fora dels horaris lectius" que, a més, "siguin més segurs per les famílies".

Seguidament, els comuns van centrar el seu discurs sobre seguretat, on van obrir el ventall d'actuacions més enllà dels cossos policials, destacant la il·luminació i el comerç com a factors de canvi. "Com a Ajuntament ens hem de proposar reactivar Santa Coloma aprofitant la nostra diversitat i creativitat", va explicar Molina, que també va criticar a Núria Parlon: "orgull colomenc no és penjar a les xarxes fotos de policies detenint a gent, això estigmatitza als ciutadans. Nosaltres els estimem i volem que tinguin oportunitats per desenvolupar la seva vida".

Finalment, el candidat va mostrar les pautes dels comuns en termes de mobilitat, urbanisme i medi ambient, on van assegurar el fet de disposar d'un programa d'intervencions a tots els barris de la ciutat i "no a on pensem que viu la gent que ens vota", va assenyalar el candidat comú. Tot i que va evitar el terme superilles, Molina va prometre un redisseny de l'entramat urbà per fer "una ciutat per la gent" a través de la pacificació de carrers i la creació d'espais verds.

Una renovació de la part alta

Pel que fa a les vint-i-set persones que integraran la candidatura dels comuns, presentada en el darrer tram de l'acte, destaca la renovació total de la part alta. Només la número dos, l'activista feminista i LGTBI, Clari Organvidez, figurava entre les deu primeres posicions el 2019, mentre que representants destacats en la darrera contesa electoral com Jonathan Fornés, Núria Larroya o Raquel Cuesta, que van abandonar el grup municipal durant la legislatura, han desaparegut de la nova llista. El fins ara regidor Jesús Sánchez ocuparà l'última posició, ja que es retira de la política institucional.

Pel que fa a la resta, Maika Herrero, Rosa Perea i Àlvaro Alejandro acaben de liderar la llista, que es completa amb la presència de persones destacades de l'esquerra colomenca com Loli Gómez, Montse Martínez o Manolo Merchán. Consulta a continuació la llista sencera:

  1. Antonio Molina Juanes
  2. Clara Isabel Organvidez (Clari) 
  3. Mari Carmen Herrero (Maika) 
  4. Maria Rosa Perea Nuñez
  5. Àlvaro Alejandro Alba
  6. Maria Pérez Crespo (Jenny) 
  7. Maria Isabell Viñas Pérez (Maribel)
  8. Miguel Angel Balaguer Duran 
  9. Dolores Gómez Fernández (Loli) 
  10. Víctor Manuel Delgado Padilla 
  11. Sonia Serrano Escalona
  12. Winther Oswaldo Vera Espinoza
  13. Marta Cañadas Carpintero
  14. Antonio Perea Nuñez 
  15. Maria Carmen Carnero Santos
  16. Gabriel Fernández Paz
  17. Ana Ruíz Morales
  18. Luis Vicente Hurtado Rada (Vicente)
  19. Silvia Montilla Castillo
  20. Joan Pere Calvo Hernández 
  21. Xavier Sixto Carmona
  22. Montserrat Martínez Leceta (Montse)
  23. Jose Manuel Seoane Rodríguez (Josema)
  24. Josefa Estefanía Sánchez Martín (Pepi) 
  25. Manuel Merchán Tejero
  26. Alexandra Sevilla Oliveras
  27. Jesús Sánchez Téllez

Suplents:

Emiliana Salinas Navarro
Maria Pilar Peinado Muñoz (Pili) 
Kheira Bachir Sidi Machnane
Andrés Bolancer Dugo
José Miguel Sixto Carmona
Leovigilda Crespo Ortega (Leo)
Josep Miquel Lacasta Lardiés
Josefa Rodríguez Villena (Fina)
Margarida Dordella Cirera (Marga)
Ferran Saro Madrilejos