Skip to main content

Política

Quines mesures dels pressupostos catalans abastaran la ciutat?

  • Toni Salvador

Els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023 ja són una realitat. La carrera d’Esquerra Republicana per arranjar l’acord amb el PSC els darrers tres mesos va culminar amb la signatura de Salvador Illa el dimecres 1 de febrer. En Comú Podem també va donar-hi suport. 

El pacte preveu mesures contradictòries pel grup republicà com és el cas de la proposta per connectar Terrassa i Sabadell a través de la B-40, sobre la qual la portaveu d’ERC, Marta Vilalta va admetre que “o es feia o no hi havien pressupostos”. Encara queden per  concretar altres temes com l’ampliació de l’aeroport del Prat o la construcció del macroprojecte lúdic del Hard Rock a Vila-seca, però, quines són les mesures que abasten la nostra ciutat?

Davant la signatura d’Illa, el grup socialista de Santa Coloma ha fet públiques les qüestions relacionades directament amb la ciutat. En primer lloc, cal destacar la inversió de 5 milions d’euros per a la redacció del projecte d’ampliació de la L1 des de Fondo fins a Lloreda-Sant Crist, pel qual es preveu una inversió aproximada de 350 milions entre el 2025 i el 2027. Aquest és, de moment, un primer pas per desencallar el pla, que ja porta 12 anys a la recambra.

Una altra mesura que es durà a terme a Santa Coloma és la rehabilitació, ampliació i millora de les escoles Rosselló Pòrcel i Joan Salvat-Papasseit aquest estiu, tot utilitzant les instal·lacions de l’antiga fàbrica Casadesport, on es troben ubicats ambdós centres. L’Ajuntament estima en uns 7 milions d’euros el cost de les obres. Finalment, l’alcaldessa Núria Parlon ha revelat que el Govern ha deixat fora l’esmena per la construcció de la segona residència pública, tot i que afirmen que han sol·licitat una reunió amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.