Skip to main content

Política

La delegada del govern fa una visita privada a la CIBA

  • Remès

IInformació facilitada pel servei de premsa de l’Ajuntament. Els mitjans de premsa no han estat convocats a la visita

Aquest matí, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat La CIBA, Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, donant així inici a la ‘Setmana Lila 2.0’, organitzada per la Delegació del Govern per commemorar el 8M amb una setmana d’actes i activitats entorn de la igualtat.

La delegada del Govern ha visitat La CIBA acompanyada de l’alcaldessa, Núria Parlon, així com de la directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Maribel Cárdenas, i la directora de l’equipament, Sílvia Migueiz.

Teresa Cunillera ha pogut conèixer de la mà de les responsables del centre els serveis que s’ofereixen actualment, com el Centre d’Informació i Atenció Integral a les Dones (CIRD) que treballa per a l’abordatge de les violències masclistes, i el programa dedicat al foment de l’economia social, solidària i feminista on s’incorpora la perspectiva de gènere. També els projectes que s’impulsaran properament, com el Nou Hub de coneixement que pretén acostar ciutat i universitats o les diferents iniciatives per a la innovació, com espais de coworking o aules de formació, on es compartirà coneixement i es fomentarà la col·laboració.

L’alcaldessa, Núria Parlon, s’ha mostrat “contenta perquè és molt important pel projecte feminista de La CIBA la implicació de totes les institucions”, afegint que “anem de la mà amb la Delegació en la promoció de la igualtat entre homes i dones en un projecte com aquest, que té una projecció nacional i internacional”.

Teresa Cunillera ha destacat que La CIBA és un projecte “pioner en favor de les polítiques d’igualtat de gènere i únic a tot l’Estat”, i ha fet èmfasi en la “importància de la creació i impuls d’aquest tipus d’iniciatives que treballen per a la reducció de les desigualtats i per a l’empoderament de les dones tant en l’àmbit personal com professional”.

Visita institucional a l’Ajuntament

La delegada del Govern també ha dut a terme una visita institucional a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on ha signat el Llibre d’Honor destacant els espais de treball conjunt com a noves oportunitats pels veïns i veïnes. “Espero que aquesta sigui només la primera de moltes visites i obri un camí de complicitats compartides”, ha afegit. Teresa Cunillera també ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa per intercanviar opinions i obrir vies de col·laboració compartida.

La fotografia també ha estat cedida pel servei de premsa municipal.