Skip to main content

Economia

Inscripcions obertes per als nous habitatges públics

  • Marina Tovar

Santa Coloma incorporarà aquesta primavera 54 nous pisos d'habitatge públic mitjançant dues promocions al Fondo i Les Oliveres. D'aquests 54 domicilis, 26 estaran reservats a joves de la ciutat.

No hi ha data concreta per al procés d'adjudicació, que s'obrirà poc abans que finalitzin els treballs als habitatges, però els interessats han d'estar inscrits de forma prèvia al Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya. Per inscriure's, l'usuari ha de donar-se d'alta en línia i després validar la inscripció a l'oficina de Gramepark (amb cita prèvia), portant la documentació requerida. Entre altres, es demanarà als usuaris una fotocòpia del DNI de la declaració de renda.

Les dues promocions ofereixen pisos sostenibles i eficients energèticament, amb serveis comuns. El bloc de Fondo, projectat per Incasol, una empresa pública de la Generalitat, està situat a la plaça d'Alfonso Comín. A l'edifici hi haurà 38 nous pisos de lloguer assequible, 10 dels quals estaran reservats per a persones entre 18 i 35 anys. Els habitatges seran d'entre 48 i 64 metres quadrats, amb un o dos dormitoris per a 2,3 o 4 persones. A l'altra banda de la ciutat, Gramepark està construint 16 habitatges més per a joves al Complex de Les Oliveres. Aquests domicilis seran d'uns 50 metres quadrats, amb un sol dormitori, per a 1 o dos usuaris.

A finals de febrer, s'aprovarà al ple de febrer els requisits per al procés d'adjudicació. On es decidiran si es reserven exclusivament pels ciutadans de Santa Coloma així com el preu de lloguer. Gramepark avança que serà una quantitat assequible, molt més baixa que l'oferta privada, però sense tractar-se d'oferta social.

Fins a 531 habitatges previstos pel Ple

Els nous 54 pisos de lloguer assequible formen part dels més de 500 habitatges protegits que es preveuen al Pla Local d'Habitatge. Aprovat el ple d'abril de l'any passat, es tracta d'un acord entre l'Ajuntament i l'Institut Metropolitan de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial.

Entre les obres planejades en el futur, hi ha 24 nous habitatges a l'avinguda Generalitat, 56 al carrer Julia Romera i 27 al barri de Singuerlín. Al Front Fluvial del Raval III, es preveu la construcció de 168 pisos, i al carrer Sant Pasqual, 107 més.