Skip to main content

Economia

Netejar parcs i jardins de la ciutat costarà 3,6 milions d'euros anuals

  • J.M.Roca

A tan sols un any d’haver de licitar el contracte de la neteja de residus i selectiva, sens dubte el contracte per anualitats més elevat del consistori; el Ple municipal ha adjudicat aquest desembre el contracte del servei de neteja i manteniment de parcs, jardins, mobiliari urbà, jocs infantils i tractaments fitosanitaris de la ciutat. La licitació que contempla un període de quatre anys a partir de 2024 i fins al 2028, va dividir el total del contracte en tres lots diferents, tot i que dos d’ells eren de quantitats molt menors. 

El contracte més important, la neteja i manteniment de parcs i jardins s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses (UTE) FCCMA-Selsa Jardins Santa Coloma per un valor de 12,38 milions d’euros, sense l’IVA. El contracte de tractaments fitosanitaris s’ha adjudicat a Moix Serveis i Obres per 71.139,84 euros i el lot  corresponent a l’assessorament en la gestió integrada de plagues i biodiversitat l’ha guanyat Mònica Bedòs per 13.960 euros. Això suposarà una despesa anual que superarà els 3,6 milions d’euros només en aquest concepte. 

El global del cost de les diverses neteges a la ciutat (residus, selectiva, dels edificis públics, etc...) superarà els 20 milions d’euros anuals quan l’any vinent es licitin i s’adjudiquin els diferents concursos que vencen el 2024 després de deu anys de concessió. Una quantitat que suposa el deu per cent del pressupost final consolidat del consistori colomenc.