Skip to main content

Economia

El Fondo, dels barris catalans amb major risc de pobresa infantil

  • Carlos Alcivar

El barri del Fondo es troba entre els barris i districtes catalans amb més risc de pobresa infantil, amb un 53%, només superada pel primer districte censal de Lloret de Mar, amb un 54%, i el barri de la Mina de Sant Adrià, amb un 57%.

Aquestes dades es recullen en l'Atles de Distribució de la Renda de les Llars de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El Casal dels Infants va alertar d'aquest problema en 23 districtes i barris de 19 municipis de tota Catalunya, entre els quals es troba el barri del Fondo de Santa Coloma.

Unes xifres dures, de l'any 2021, que reflecteixen la situació dels menors de 18 anys que viuen en llars amb uns ingressos inferiors al 60% de la mitjana de tot l'Estat, la qual cosa deixa a aquest col·lectiu en un estat de vulnerabilitat molt alt.

El Casal dels Infants impulsa serveis coeducatius per als nens i nenes amb projectes socials en els barris del Fondo, Santa Rosa i Safaretjos.

L'enquesta sobre Condicions de Vida, que es remunta a l'any 2022, de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) també alerta de la pobresa severa que viuen algunes famílies en general. Segons aquest informe, un 19,2% de la població catalana ha afirmat no poder mantenir les seves llars a una temperatura adequada