Skip to main content

Economia

Santa Coloma ja és la ciutat més buscada de Barcelona per llogar

  • Toni Salvador

Santa Coloma de Gramenet ja és la ciutat amb més demanda de lloguer de tot Barcelona. Així ho afirma l'últim estudi del portal immobiliari Idealista, que la situa en el sisè lloc del rànking nacional per sota de grans capitals de província com Madrid, València, Màlaga, Palma i Alacant, sent la primera de tot l'àrea metropolitana.

La raó per la qual Barcelona no es troba a la part alta de la llista, segons afirma l'estudi, és per l'elevat preu dels seus lloguers. El preu per metre quadrat de la capital catalana està desbordat, situant-se en 19,40€ mentre que a Santa Coloma és de 12,30€. De fet, en el rànking de demanda de la pròpia àrea metropolitana, també redactat per Idealista, Barcelona no apareix fins a la sisena posició, mentre que Santa Coloma de Gramenet ocupa el primer lloc.

Una altra dada que reflecteix la tendència a l'alça de la nostra ciutat en el mercat immobiliari és l'oferta de preu raonable, és a dir, al voltant del 30% dels ingressos. De mitjana, el preu raonable a Barcelona està en els 1.011€ al mes i, mentre que en la capital tan sols un 24% dels habitatges en lloguer estan per sota d'aquesta xifra, a la nostra ciutat l'estan un 96%.