Skip to main content

Economia

Es contractaran 204 persones a l’atur amb plans d’ocupació

  • Xavi Chica

Un total de 204 persones en situació d’atur de la ciutat es beneficiaran de les noves convocatòries dels plans d’ocupació que l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, posarà en marxa les properes setmanes. Les contractacions es faran de manera esglaonada, entre finals de desembre i principis de gener, i tindran una durada d’entre 6 i 12 mesos. L’objectiu principal d’aquestes accions és ajudar els colomencs i les colomenques amb més dificultats a accedir al mercat laboral.

El projecte Treball als barris és el que concentra el gruix de les contractacions, un total de 152, que es repartiran en tres programes específics vinculats a la millora de l’entorn periurbà (88), la jardineria i neteja (42) i el manteniment d’edificis municipals (22). En el marc de Treball i Formació, adreçat a persones aturades majors de 45 anys i a dones en situació de vulnerabilitat, es faran 29 contractacions per un termini d’un any; i 5 més, a través del Programa de Joves tutelats i extutelats, destinada a nois i noies d’entre 18 i 21 anys.

D'altra banda, a mitjan gener s’iniciaran les contractacions dels 18 serenos del Pla d’Ocupació Local. Els contractes tindran una durada de 12 mesos. Les persones contractades s’encarregaran de fer el servei de ronda nocturna pels sis districtes de la ciutat.

Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors i treballadores en situació d’atur per a la realització d’obres i serveis d’interès social a Santa Coloma. A més de les contractacions, les persones participants també realitzen un mòdul de formació relacionat amb el lloc de feina que ocuparan. Aquestes convocatòries estan impulsades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i gestionades per l’Ajuntament.