Skip to main content

Economia

El portal 'marketplace' colomenc ja té 314 usuaris registrats

  • Xavi Chica

El portal comprasanta­coloma.cat va ser el primer marketplace impulsat íntegrament per un ajuntament català amb la visió d’incloure el conjunt de les parades i comerços d’un municipi. Aquesta pàgina web permet a la ciutadania fer comandes per internet a les parades dels mercats municipals i establiments de la ciutat i rebre-les al domicili. És un pro­jecte que s’ha dut a terme de la mà de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (que es fa càrrec de la seva gestió integral des d'aquest darrer trimestre, amb el suport municipal) i dels mercats municipals, per impulsar i modernitzar el teixit comercial local.

Per tal de vincular la innovació a la modernització comercial, social, verda i digital, l’Ajuntament va contractar una part del transport a una cooperativa local que utilitza transport net, verd (bicicletes elèctriques especialitzades), amb la voluntat de fer-lo extensiu al 100 per cent del repartiment de les compres.

Els compradors només han d’entrar a la plata­forma, escollir els productes de la cistella de la compra entre els diferents punts de venda, i indicar l’horari d’entrega, que sempre es realitzarà l’endemà i que abasta els termes municipals de Santa Coloma i Badalona. Actualment hi ha 314 usuaris registrats, 50 comerços actius (un 30 per cent més) a la plataforma, un import de vendes de 31.190,39 euros aquest any, amb un import mitjà de ticket de 50,47 euros.