Skip to main content

Economia

Aprovats els nous ajuts a la restauració i a l’oci nocturn

  • Sara Simonet

L’Ajuntament ha aprovat un nou ajut adreçat al sector de l’oci nocturn i a la restauració sense terrassa a la via pública. L’empresa municipal Grameimpuls organitza un cicle de 5 sessions informatives, en format virtual i presencial, que començaran dilluns 27 de juny. Per la seva banda, el Servei de Foment Empresarial ofereix assessorament i acompanyament en la tramitació del mateix. La convocatòria dels ajuts està prevista per al mes de juliol i es podrà tramitar durant els dos mesos següents a la seva publicació.

Podran accedir a l’ajut les microempreses i persones autònomes de la ciutat que exerceixin activitats de restauració i/o d’oci nocturn i forns de pa o pastisseries amb zona de degustació declarada a la seva llicència d’obertura.

Els requisits per accedir-hi seran: no disposar de llicència de terrassa a la via pública; haver iniciat la seva activitat abans de l’1 de gener de 2020 i mantenir-la fins al cobrament de l’ajut, disposar de llicència municipal (o sol·licitud de la mateixa) anterior a la data de convocatòria del ajuts i no tenir deutes amb les administracions públiques.

L’ajut consistirà en fins a 1.500 € per activitats de restauració i forns de pa o pastisseries amb degustació i fins a 3.000 € per a activitats d’oci nocturn. Despeses subvencionables (satisfetes entre l’1/5/2021 i la data de sol·licitud) són: el 50% de les quotes d’autònoms; el 50% de les despeses de Seguretat Social en el cas que cotitzin per règim general, i el 50% de les despeses de lloguer del local on s’exerceixi l’activitat (màxim de 6 mesos).