Skip to main content

Economia

'Treball als barris' beneficiarà 1.200 aturats aquest any

  • Xavi Chica

Més de 1.200 persones en situació d’atur de Santa Coloma es beneficiaran amb contractes, cursos de formació o itineraris d’assessorament laboral del projecte Treball als barris en 2021. El projecte, que arriba a la 14a edició, té com a objectiu afavorir la formació i l’ocupabilitat i impulsar el creixement econòmic sostenible a la ciutat. Enguany es destinaran 3,5 milions d’euros, 1,2 milions d’euros més que a l’edició anterior. 

Al llarg de l’any, es posaran en marxa 7 programes d’acompanyament a persones en atur. Destaquen els tres dispositius d’inserció laboral per a col·lectius vulnerables com joves, dones (s’oferirà de nou l’itinerari formatiu IRIA), aturats de llarga durada i majors de 45 anys; la Casa d’Oficis i el programa dels plans d’ocupació, que en 2021 beneficiarà a 169 persones, 63 més que a la convocatòria passada.

Una de les novetats d’enguany fa referència a la Casa d’Oficis i és la incorporació de l’especialitat formativa operacions bàsiques de cuina i operacions bàsiques de restaurant i bar. Es tracta d’una formació de doble certificació que completarà l’oferta que s’impartia fins ara: les especialitats d’Horticultura i Floricultura, activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, dinamització d’activitats de lleure educatiu, activitats auxiliars en conservació i millora de forests i operacions de lampisteria i climatització domèstica. Aquest programa de formació i treball té una durada de 10 mesos (4 de pràctiques i 6 de contracte) i beneficiarà 60 joves.

Treball als barris va arrencar a Santa Coloma l’any 2007. El projecte té com a finalitat promoure la formació professional de les persones i millorar la cohesió social i l’economia dels barris centrals i de la Serra d’en Mena. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament de Santa Coloma, i el gestiona Grameimpuls.