Skip to main content

Cultura

Aura presenta el festival FlamencÓn24 i un futur internacional

  • Josep M. Roca

El 29 de febrer començarà el festival FlamencÓn 2024 al teatre Margarida Xirgu de Badalona, amb un espectacle per a joves dirigit als instituts de la comarca. La cinquena edició d’aquest festival començarà a mostrar les claus del que vol que sigui el seu futur un cop aconseguit convertir-se en un referent internacional dins el món del cante i ball flamenc.

Jose Martínez i Paco Garfia, president i patró de la Fundació Manolo Sanlúcar Aura Seguros, van  explicar durant la presentació del Festival FlamencÖn’24 que la “transformació i extensió del nostre festival, que de entrada anirà a Badalona amb dos espectacles aquest any, en el futur inclourà actuacions a d’altres ciutats d’arreu”. Una de los propostes que ja es treballen és incloure entre els lloc on anar el Liceu de Barcelona o bé fer espectacles del festival a Sevilla o Sanlúcar de Barrameda”.

Això sí, Jose Martinez, des de la seu de la Fundació Manolo Sanlúcar Aura Seguros on es va fer la presentació del FlamencÓn’24, deia que “Santa Coloma sempre serà l’eix del festival, el punt central i neuràlgic. És un festival colomenc que s’obre a altres ciutats i al món i això ha de fer-nos sentir orgullosos”. Paraules que va corroborar en el seu parlament l’alcaldessa Núria Parlon, qui va cloure l’acte.

Un dels actes programats serà  la presentació del Museu Manolo Sanlúcar, sobre la vida i obra de l’artista, i que està ubicat –es preveu poder inaugurar-lo al juny- en un edifici singular de la ciutat natal de l’artista; i també de l’Institut Internacional de Guitarra Flamenca Manolo Sanlúcar, que compartirà seu central entre Sanlúcar i Sevilla i que es franquiciarà arreu del món (la China, el Japó i Aràbia ja n’estan interessats). “Els detalls ja els explicarem el dia 15 de març, quan fem la presentació oficial”, que es farà a l’edifici Aura de Santa Coloma.

 La figura de Manolo Sanlúcar és cabdal per a la Fundació que du el seu nom i per al projecte d’Aura Seguros de potenciar el flamenc. “Volem promoure espectacles amb artistes reconeguts, però també donar oportunitats als joves i potenciar els joves valors”.

Gala homenatge Manolo Sanlúcar al Zorrilla

El programa del 2024 (que podeu trobar en aquest enllaç) inclou set espectacles flamencs, dos dels quals es faran a Badalona. El primer i l’últim, el 16 de març (19h), al teatre Zorrilla on es farà l’espectacle de clausura, el més important del Festival d’enguany, ja que es tracta d’un homenatge a Manolo Sánlucar, l’artista que és l’ànima d la Fundació i de les seves actuacions.

Un elenc artistes excepcionals, ex alumnes del mestre que es reuniran en una gala única per homenatjar la seva figura. Un espectacle per a no perdre-se’l.

 

Fotos: Carla Roca

Portada: Acte de presentació del Festival FlamencÓn’24

Interior: Can Wuang, deixeble de Manolo Sanlúcar va fer una performance en acabar l’acte.