Skip to main content

Cultura

El Flamenc-ON 24’ creix de Santa Coloma fins a Badalona

  • Xavier López

Des del 29 de febrer fins al 16 de març de 2024, Santa Coloma es convertirà un any més en l'epicentre de la música flamenca. Enguany, l’art del Flamenc-ON arribarà fins als teatres de Badalona. El passat 14 d'octubre, al Teatre Sagarra, es va donar a conèixer el programa d'espectacles que oferirà el festival Flamenc-ON 24’.

El festival començarà el 29 de febrer fora de Santa Coloma, en el Teatre Margarida Xirgu de Badalona, amb “A dues cordes de tu”, un musical juvenil que explora la relació mare-filla. El 2 de març li seguirà “Gira de Comiat”, que reunirà a destacats artistes al Teatre Sagarra, com “El Pele” i Pastora Galván, per a acomiadar al guitarrista Dani Navarro “Niño de Pura”.

El 3 de març, també al Teatre Sagarra, Alejandro Cabrera presentarà “On Neix una Vida”, una emotiva exploració dels sentiments materns a través del flamenc. Dies després, el 8 de març, el festival s'omplirà d'energia amb “La Dona Flamenca”, a la Torre Balldovina, de la mà de Mercedes Luján a la guitarra i el canti de María del Tango, entre altres.

El 9 de març serà el torn de “Flamenc pels Racons”, que portarà tot el dia la música als carrers de Santa Coloma amb micro concerts que culminaran amb l'espectacle “Viure” de Naike Ponce.

La següent setmana, el 15 de març, es presentarà el “Museu i Institut Internacional de Guitarra Flamenca Manolo Sanlúcar” a l’edifici Aura de Santa Coloma. El mateix dia 15, el Teatre Sagarra acollirà el concert “P’allà i P’aquí,” amb artistes com Lourdes Alcántara i “El Perrete”.

El 16 de març tindrà lloc la clausura del Flamenc-ON amb l'espectacle “Homenatge a Manolo Sanlúcar”, dirigit pel guitarrista i compositor Juan Carlos Romero. La clausura, de la mateixa manera que l'obertura, no serà en Santa Coloma, sinó a Badalona. El comiat del Flamenc-ON ‘24 serà des del Teatre Zorilla.