Skip to main content

Cultura

Martín Rueda, pregoner d’una Festa Major que tancarà Tanxugueiras

  • Josep M. Roca

El podòleg Martín Rueda, que des de les seves consultes a l’avinguda de la Generalitat ha aconseguit un  prestigi internacional impressionant, serà el pregoner de la Festa Major d’Estiu 2022. Així ho va anunciar l’alcaldessa Núria Parlon en la roda de premsa de presentació de la programació de la festa que es celebrarà del 2 i 5 de setembre.

El 5 de setembre, dilluns de Festa Major és lectiu a Catalunya on ja haurà començat l’escola, però aquest any a Santa Coloma serà festa local.

El podòleg de Rafa Nadal i tants altres esportistes d’elit que han visitat la seva consulta a la nostra ciutat; així com la quantitat de personalitats que en son pacients, parlen de la vàlua mèdica de Martín Rueda en el món de la podologia on ha estat un innovador des de fa dècades. Amb 76 anys ha baixat el ritme i ha deixat en mans dels seus fills i parelles el seu centre mèdic, on encara efectua visites; però no ha deixat les conferències i algunes de les activitats que li han estat habituals.

Miki Núñez i Tanxugueiras tancaran la Festa Major d’Estiu 2022

El cantant català Miki Núñez i el grup gallec Tanxugueiras seran els encarregats de tancar la Festa Major el dilluns a la Plaça de la Vila. Es tracta d’una actuació doble, el cantant terrassenc  tocarà sobre les 22:30h, un cop finalitzats els focs s’artifici a Can Zam, i Tanxugueires sobre les 12h de la nit.

Els focs artificials avançaran el seu horari habitual a causa d’aquestadoble actuació i seran més aviat que altres anys: començaran a les 21:45h.

Com a especial novetat, el diumenge a migdia uns 100 drons sobrevolaran el parc de Can Zam i prendran fotografies a tots els assistents. És un espectacle de Floc Dron Arts.

En quant a la festa a Can Zam,  s’ha arribat a un acord amb els firaires que posen les atraccions de fira allà, i que hauran d’acomodar-se en un espai que s’ha vist  modificat per l’ampliació del carrer d’Anselm de Riu que, ara, connecta amb el vial del riu. Al costat s’hi ubicaran també els 25 espais dels xiringuitos d’entitats.

El diumenge, a les 6 a la tarda, el grup de música pop Los Diablos (els originals amb més de 50 anys de carrera, els d’ “un rayo de sol, oh,oh,oh...”) ocuparan l’espai que des de fa anys ocupaven les jotes, que organitzades per la Casa de Aragón de Santa Coloma eren tot un clàssic.

Disabte, la Colla Jove de Dimonis ens portarà el Correfoc de la festa. Seria el torn dels Draconaires, però per una crisi interna d’aquesta formació, no podran fer-ho, però ajudaran l’altra colla. L’any 2023 repetiran els Dimonis per celebrar així el seu 40è aniversari.

Tornen les festes alternatives

Durant aquesta Festa Major tornarà la Festa Alternativa de Santa Coloma de Gramenet. L’any passat, l’ajuntament va denegar els permisos per qüestions sanitàries, però en aquest 2022 li donarà  el seu suport. Espai Gramanet és el nou gestor d’aquestes festes alternatives.

 

Les Festes Majors Alternatives es celebraran al carrer Victor Hugo, el lloc de les darreres edicions, durant els tres primers dies de la Festa Major.

Foto de portada: El doctor Martín Rueda y foto de família de la presentació de la Festa Major'22

Foto interior: Tanxungueiras