Skip to main content

Cultura

Mur pintat

300 alumnes del Torrent de les Bruixes participen en un gran projecte d’art urbà

  • Xavi Chica

Més de 300 alumnes de l’ESO de l’institut Torrent de les Bruixes (carrer Santa Eulàlia) vénen dissenyant els últims mesos un important projecte col·lectiu d’art urbà que ha convertit els murs exteriors del centre en una enorme obra d’art, feta amb esprai d’aerosol i pintura plàstica, i que a l’hora d’executar-se ha comptat amb la col·laboració de 18 artistes. Cada un d’ells s’ha ocupat de pintar un tram diferent del mur.

L’amistat, la solidaritat i el gènere van ser els temes triats pels mateixos alumnes de la matèria d’Educació Visual i Plàstica, i el resultat de la iniciativa ha estat espectacular. “La implicació dels alumnes en aquesta proposta és una forma de desenvolupar la seva capacitat creativa i la seva participació social i cultural al barri”, es detalla en la introducció d’un projecte que ha comptat amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament. Un altre objectiu ha estat el de renovar l’aspecte exterior de l’institut, que no era congruent amb la renovació educativa que s’està desenvolupant al centre els últims temps.

L’organització d’aquest projecte, en el qual s’han involucrat artistes colomencs com Absure, Chesone i El Seok i altres de fora de la ciutat i força coneguts en aquest món d’art urbà com Mugraff, Bronik o Sebastien Waknine, ha anat a càrrec de Glòria Ortiz, historiadora de l’Art i fotògrafa d’art urbà, i Arnau Rodellar, professor d’Educació Visual i Plàstica del Torrent de les Bruixes.