Skip to main content

Cultura

Comença l'Estiu a la Fresca a 14 places de la ciutat

  • Toni Salvador

Arriba a la ciutat una nova edició de l’Estiu a la Fresca. Del 30 de juny al 28 d’agost, catorze places públiques acolliran fins a 146 activitats gratuïtes organitzades per l’Ajuntament, que es duran a terme de dijous a diumenge entre les 19:00 h i les 0:00 h del vespre.

Entre les activitats programades es troben el cinema a la fresca, diferents iniciatives esportives o activitats relacionades amb el medi ambient; una continuació de la campanya duta a terme l’any passat que, segons va valorar l’alcaldessa Núria Parlon a la presentació del projecte, “van resultar un èxit i que enguany, quasi sense restriccions covid, tornaran a ser-ho”.

Les places on s’organitzaran, identificades amb cartells als fanals, són les de Pau Casals, barri Llatí, Rellotge, Mediterrània, Xavier Valls, Catalunya, Nova Sant Just, José Sánchez, Amistat, Sagrada Família, Alfons Comín, Santa Rosa i de les Cultures, tot i també participaran els espais del del parc Che Guevara i el passeig Salzereda.

La campanya, pensada pels ciutadans que no marxin de la ciutat durant l’estiu, forma part de les accions previstes al Pla de Civisme presentat al ple de l’Ajuntament al mes de maig. L’objectiu final de la iniciativa és utiltzar el civisme i la convivència com a fil conductor de les activitats, programades, segons diu Parlon, “amb perspectiva intergeneracional i de diversitat”.

Per traslladar millor la idea, l’estètica de la campanya ha estat reenfocada, amb missatges més concissos, clars i directes. Entre els seus clams es troba el respecte del descans, la responsabilitat amb les mascotes, la conviència en l’espai i l’utilització de les papereres. També s’han elaborat una sèrie de gadgets, un ventall i una visera, amb els lemes de la campanya.

D’entre totes les activitats, destaca la campanya #Capgira’t, que busca conscienciar de la importància de contrastar la informació que ens arriba a travès de les pantalles, per evitar els falsos rumors. També destaca el Cinema a la Fresca, on s’emetran pel·lícules per nens, joves i també adults. 

Patis d’escola oberts per alliberar les places

Aquest any, l’Ajuntament obrirà al públic diferents patis de les escoles de Santa Coloma. La mesura arriba de la mà de l’Estiu a la Fresca, amb l’objectiu d’alliberar les places d’activitats. La mesura preten desplaçar les activitats, sobretot, amb pilota, i donar pas a altre tipus de passatemps menys invasius, com és el cas de les preparades pel consistori.

Entre els aspectes que comporta l’obertura dels patis, també s’inclou la introducció de monitors que vetllin per la bona utilització de les instal·lacions municipals i dinamitzin l’activitat esportiva dels infants que facin ús de l’espai.