Skip to main content

Cultura

Ja hi ha guanyadora del concurs de TikTok per la igualtat

  • Xavier López

Mireia Blanco López ha obtingut el primer premi del concurs “Santa Coloma de Gramenet per la igualtat”, certamen que instava la ciutadania local a penjar vídeos a TikTok per la igualtat de gènere, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

La peça de Mireia Blanco opta als premis nacionals de la iniciativa “Rodando por la igualdad” (dotats amb 1.000, 500, 400, 300 i 200 euros), uns premis on competeixen els vídeos guanyadors dels més de 30 certàmens que formen el projecte i que estan distribuïts pel nostre país.

En una entrevista realitzada per l’organització de “Rodando por la igualdad”, Mireia Blanco va donar el seu punt de vista respecte al que es pot fer per lluitar per la igualtat. La colomenca va explicar que el món ha d’entendre el patiment real de les dones i els milers d'obstacles que han de superar pel simple fet de ser-ho. Per ella la solució recau en l’educació, si les escoles eduquen tenint en compte el feminisme, s’acabarà aconseguint una societat justa i igualitària.

Ara la Mireia està a l’espera de conèixer si és la guanyadora dels premis nacionals, dels quals ha reconegut que tot i sentir vergonya, està molt orgullosa de poder representar a la ciutat en aquest àmbit.