Skip to main content

Actualitat

Mor Joan Guerrero, el fotògraf colomenc caçador d’instants

  • Josep M. Roca

Ha mort Joan Guerrero, el fotògraf que va retratar la Santa Coloma de la immigració i els contrastos dels anys setanta i vuitanta en un blanc i negre esclatant i l’home que, ara, amb 84 anys, tractava de mostrar al món amb fotos i amb gravacions filmades la Santa Coloma d’avui, amb la que mai havia somiat que seria, i de la que sentia molt orgullòs.

Joan Guerrero Luque va néixer a Tarifa el 21 de març de 1940. Ha estat fotoperiodista català condierat per lña seva feina-

Era considerat un dels fotògrafs  representants de la fotografia social del país.

 Va treballar a El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, El Observador i El País, però mai va renegar dels seus inicis a la revista colomenca GRAMA.

Quan tenia una vintena d'anys es va establir a Santa Coloma de Gramenet i va conèixer de primera mà aquest món que va retratar tan acuradament i encertada.

L'any 2009 va ser guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic per l'Ajuntament de Barcelona. Va publicar els llibres Santa Coloma en el corazón; Imatge i Paraula; Santa Coloma, entre la vida i la vida; El parc, i, en col·laboració amb Pere Casaldáliga, Los ojos de los pobres (Península), entre d'altres.[5]

El 2014, David Airob va dirigir el documental La caja de cerillas, que recull el testimoni de Joan Guerrero i la seva història com  a fotoperiodista de prestigi, però sempre disposat a col·laborar en esdeveniments solidaris i socials.

La seva basta obra, ampla i molt difosa, deixa milers de fotografies i llibres de diferent mena en els que la seva obra queda reflectida.

Comiat al Cementiri Nou de Santa Coloma

Fins avui as les 8 del vespre i demà fins a les 11:15h es farà la vetlla al Tanatori del Cementiri de la ciutat. A aquesta hora, començarà la cerimònia d’enterrament i comiat del fotògraf i amic  Joan Guerrero.