Skip to main content

Actualitat

El nou secretari municipal vindrà a la ciutat l'1 de març

  • Josep M. Roca

Vinc a treballar a la secretaria de  Santa Coloma amb la intenció d’estar-m’hi el màxim de temps”, explica Antoni Lluís Peralta Garcerá a El mirall.net en el seu despatx de La Roca del Vallès. El nou secretari municipal de Santa Coloma té 53 anys i va néixer a Barcelona, on viu al barri de Les Corts. El propi secretari va afegir que “faré servir el transport públic per venir a la feina”. Antoni Peralta s’incorporarà al seu nou lloc de treball el pròxim 1 de març, ocupant la plaça que va deixar vacant per jubilació el juliol passat Francisco Javier Ezquiaga Terrazas, qui va estar el càrrec durant anys. 

Secretari de carrera i habilitat nacional, de Primera Classe en l’escala oficial, Antoni Peralta ha estat assignat a un Municipi de Gran Població -i Santa Coloma consta en aquestes qüestions administratives- per l’estat després de la convocatòria de la plaça en la qual va ser l’únic en presentar-se a totes les proves. Així ho constata el seu nomenament publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del passat 15 de desembre de 2023.

La seva carrera com a secretari municipal, la va començar a la localitat de Sitges, on ocupava una vicesecretaria. Després va ser secretari de Sant Quintí de Mediona i finalment de La Roca del Vallès. Al llarg de la seva carrera també ha estat designat secretari en comissió de funcions en els consistoris d’Olivella i Sant Celoni.

Les fonts consultades per El mirall.net parlen d’un professional treballador i curós, que no té horari i que es prepara amb l’atenció adequada la feina que ha de fer. A Santa Coloma es trobarà una manera de fer, almenys en les sessions plenàries, ben diferent de la que hi ha a La Roca. El mirall.net el va visitar abans de l’inici del seu penúltim ple municipal ordinari a la localitat vallesana, on la seva tasca, col·locat en un lloc apartat, era simplement de fedatari públic, sense intervenció en aquell. El ple el condueix l’alcaldessa i els vots dels 17 regidors són individuals i orals en cada punt.

Amb l’arribada a la secretaria d’Antoni Peralta es completa la terna de funcionaris habilitats nacionals -nomenats per l’Estat- de l’Ajuntament de Santa Coloma que formen actualment l’interventor, Francesc Aragón Sánchez, i el tresorer Adrián Sánchez Payán.