Skip to main content

Actualitat

Controls d'alcoholèmia i drogues durant les festes de nadal

  • Xavier López

La Policia Local colomenca, amb l'objectiu de combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, va portar a terme controls realitzats des del 14 fins al 26 de desembre, així com prevenir la sinistralitat en els desplaçaments durant els àpats de Nadal.

Durant aquest període, es van efectuar un total de 24 controls en diversos punts estratègics de la ciutat. L'enfocament principal ha estat garantir la seguretat viària durant els sopars i dinars nadalencs, època en què tradicionalment es registra un augment del consum d'alcohol.

Les estadístiques revelen que es van realitzar 168 proves d'alcohol, amb 7 d'aquestes donant com a resultat positius. Això representa un 4,76% del total de proves realitzades. Entre els positius, 3 van mostrar una taxa administrativa (superior a 0,25 i inferior a 0,60mg/l), mentre que 4 van superar el límit penal establert (superior a 0.60mg/l). A més, es va registrar una denúncia per negativa a sotmetre's a les proves de detecció.

Pel que fa a les proves de drogues, es van dur a terme 12 proves-test amb un resultat del 75% de positius per a diverses substàncies. Aquesta xifra destaca la importància de controlar no només el consum d'alcohol, sinó també l'ús de substàncies il·lícites que podrien afectar negativament la capacitat de conduir dels ciutadans.

En resum, s'han dut a terme un total de 180 proves, amb un balanç final de 17 denúncies presentades. Aquest percentatge representa un 9,44% del total de conductors sotmesos als controls.