Skip to main content

Actualitat

Comença la nova edició de La Ciba Summer Camp

  • Marina Tovar

Entre l’1 i el 15 de juliol s’ofereixen diferents activitats gratuïtes per a tots els públics. Hi ha tot un ventall de tallers, xerrades i activitats centrades en l’àmbit digital, la coeducació, la sostenibilitat i l’ecologisme. L’alcaldessa, Núria Parlon, presenta el programa com a una proposta “lúdica, feminista i innovadora”. Els objectius d’aquest Summer Camp són trencar la bretxa digital de gènere i  promoure una economia més verda, circular i feminista.

Totes les activitats són completament gratuïtes i només cal inscriure’s a grameticket.cat. Hi ha programades una vintena de propostes per a diferents grups d’edat, famílies, intergeneracionals, adults i també activitats no mixtes per a noies joves i dones. A la pàgina web de La CIBA es podrà trobar un resum de totes les activitats, amb la data i una petita descripció.

Hi ha tres línies de propostes d’acord amb els objectius. En primer lloc, una línia coeducativa, amb cinc activitats. Dos d’elles consisteixen en jocs per a famílies, unes altres en tallers sobre narració, on trobem un exclusiu per a noies joves, i un taller mixt sobre desigualtat de gènere. També compta amb una línia verda, amb tallers per crear jardins aromàtics, medicinals, xerrades sobre diferents estils de vida més saludables i una activitat per a dones sobre jardineria domèstica, dins d’un programa d’economia feminista.

Per últim, amb nou activitats, trobem la línia digital, que busca apropar a adults, joves i a les dones a les noves tecnologies. Hi haurà diferents tallers d’aprenentatge de programació, de ràdio, d’intel·ligència artificial, de tecnologia, d'art... S’ofereix un curs de ciberseguretat per a noies joves, amb la mentoria de dones que s’estan formant a La CIBA com a programadores web.

La Ciba Summer Camp 2022 conclou amb una mostra dels treballs fets durant la quinzena de dies i un acte final on les joves participants del Taller de narradores faran una mostra de narració oral sobre les històries de La CIBA.