Skip to main content

Cultura

Qualitat i emoció en el lliurament dels VI Premis Carmen Avalós

  • Marina Tovar

L'associació AMMAME va celebrar, el passat 25 d'abril, l'acte de lliurament del IV Certamen Literari Carmen Ávalos. Un concurs que busca trencar estigmes i fomentar la implicació cap a les persones amb problemes de salut mental a través de relats curts d'aquesta temàtica. En aquesta edició, s'han presentat 76 relats, tots d'una "molt bona qualitat", destaquen des d'AMMAME. 

El concurs es divideix en dues categories. En la categoria de joves, de 13 a 17 anys, el primer premi ha sigut per a Marina Ruiz i el seu relat "Casa meva està embruixada", que tracta sobre els trastorns de salut mental, l'impacte que tenen en una família i com és d'important  parlar-ne. Alba Heredia ha guanyat el segon premi, amb l'obra "Nou anys després", una narració sobre la pèrdua d'un ésser estimat. Marina Ruiz i Raquel Gálvez han obtingut el tercer premi, amb "Y a ti, ¿quién te cuida?", un relat sobre la depressió i la importància de les cures. 

En la categoria d'adults, el primer premi ha sigut per a Rocío Franco i el seu relat "La hora de la dutxa", protagonitzat per un noi trans. Ignacio Nieto i l'obra "Sólo yo miro al cielo", que ens mostra en primera persona tenir esquizofrènia, s'han endut el segon premi. El tercer guardó ha sigut per María Belén, i el seu relat "One life", que narra un dia en la vida, i en el cap,  d'Esperancita. 

Un centenar d'assistents

Al voltant d'un centenar de persones van assistir a l'acte del lliurament dels premis. Els guanyadors van recollir els seus premis i van llegir en veu alta els seus escrits, cosa que va provocar moltes emocions tant en els lectors com en el públic.

Des de AMMAME es mostren molt contents d'aquesta quarta edició dels premis, tant de la nombrosa participació, especialment la jove, amb 43 relats, a la qualitat de les històries curtes. Destaquen que la seva missió principal és fomentar la sensibilització sobre la salut mental i la seva importància, sobretot entre els col·lectius joves